Na het schrijven van het recept hebben we dit gerecht ook een keer gemaakt met courghetti (we hadden toevallig geen bleekselderij) en dat werkt ook prima! Voor courghettie instructies, kijk even hier.
Voorbereiding: 15 minuten
Koken/bakken: 15 minuten
Ingrediƫnten: | |||
• | 500 | gr | Kipdijfilet |
• | 300 | gr | Peultjes |
• | 2 | Rode punt paprika's, in ringen | |
• | 6 | Bleekselderijstelen | |
• | 4-8 | Eieren | |
• | 1-2 | el | Sesamzaadjes |
• | 1 | el | Boter of olijfolie om te bakken |
Kruiden/Specerijen: | |||
• | 1 | tl | Knoflookpoeder |
• | 1 | tl | Uipoeder |
• | 1 | tl | Korianderpoeder |
• | 1/2 | tl | Gemberpoeder |
• | Zout (grof) | ||
• | 4 | el | Sojasaus |
• | 1 | tl | Hotsauce |
• | 2 | tl | Sesamolie |
• | 2 | tl | Witte wijn azijn |
Recept:
- Snij de kip in blokjes van 1x1x1 cm en meng ze met alle poeders en zout in een kom. Zet aan de kant zodat de kruiden kunnen intrekken.
- Snij de bleekselderijstelen door de midden en snij ze in de lengte een aantal keer door zodat er 'bami' ontstaat. Als je dit teveel werk vindt kun je ze ook gewoon in stukken snijden! Kook de bleekselderij ongeveer 5 minuten totdat de 'bami' zacht, maar knapperig, is.
- In een bakpan met hoge rand, verwarm de boter of olie op hoog vuur. Bak de kip op hoog vuur bruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant.
- Bak de paprika en peultjes 3 minuten in dezelfde pan op hoog vuur. Besprenkel met zout. Maak ondertussen in een kom de saus door de sojasaus, hotsauce, sesamolie en witte wijn azijn te mengen.
- Voeg de kip en de saus toe aan de pan met groente en laat het geheel nog 3-5 minuten koken. Meng alles regelmatig zodat alle kip en groente saus hebben. Het gerecht is klaar als de saus verdampt is en de groente en kip bruin zijn van de saus.
- Serveer de bami en kip in een kom en besprenkel het met sesamzaadjes. Maak het geheel af met gebakken eieren.
Was inderdaad erg lekker! Dat komt vaker hier op tafel :)
BeantwoordenVerwijderen