Aantal personen: 4 personen
Voorbereiding: 30 minuten
Koken/bakken: 30 minuten
Ingrediƫnten: | |||
• | 8 | Eieren, hard gekookt en gepeld | |
• | 2 | Teentjes knoflook, gesnipperd | |
• | 1 | Ui, in kleine stukjes | |
• | 200 | gr | Peultjes of groene bonen |
• | 200 | gr | Tomaten |
• | 1 | el | Tomaten pasta |
• | 4 | el | Boter |
Kruiden/Specerijen: | |||
• | 1 | tl | Gember, gemalen |
• | 2 | tl | Kurkuma |
• | 1 | tl | Chilli poeder (of 1/2 als je het iets minder pittig wilt) |
• | 1 | tl | Koriander, gemalen |
• | 2 | tl | Garam Masala mix |
• | 2 | tl | Zwarte peper, gemalen |
• | 2 | tl | Komijn, gemalen |
• | 1 | el | Kaneel, gemalen |
• | 4 | Kruidnagels | |
• | Zout, naar smaak |
Recept:
- Kook de eieren. Meng ondertussen alle kruiden, behalve het zout, de kaneel en het kruidnagel in een kom.
- Prik met een vork gaatjes in de gekookte eieren. Wij doen 4 keer rondom het ei, en dan 1 keer boven en onder, 24 gaatjes in totaal. Dit zorgt ervoor dat de masala saus in de eieren trekt.
- Smelt op een midden laag vuur in een hoge bakpan de boter en voeg de kruiden mix toe en bak die ongeveer 1 minuut. Voeg daarna de eieren toe en bak deze op laag vuur 4 minuten terwijl je ze constant draait (zachjes, anders de eieren gaan kapot). Haal de eieren daarna uit de pan.
- Doe de ui en knoflook met zout in de pan en bak dit totdat de ui zacht is. Als het geheel droog wordt, voeg nog een extra eetlepel boter toe.
- Voeg hierna de peultjes of groene bonen, tomaatjes, tomaten pasta en de rest van de kruiden toe (extra zout, de kaneel en de kruidnagels). Laat de tomaten koken tot ze een saus worden.
- Als er een saus is ontstaan, voeg dan 200 ml water toe en laat het ongeveer tien minuten koken. Roer zo nu en dan de saus door elkaar. Probeer na 10 minuten het zout en voeg meer toe als dat nodig is.
- Doe nu de eieren weer in de pan en laat het geheel nog eens 6 minuten koken totdat de saus een beetje is ingedikt (de saus moet niet te dun worden!)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten