Als je courgette wil gebruiken als pasta is het belangrijk om het vocht eruit te halen. Dit kan je doen door het met zout te bestrooien en dan met keukenpapier te deppen. Of door het in een pan of oven kort te bakken. Lees hieronder hoe wij het doen voor dit recept.
Aantal personen: 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Koken/bakken: 30 minuten
Ingrediënten: | |||
• | 500 | gr | Rundvlees gehakt |
• | 1 | kg | Tomaten, stukken gesneden |
• | 5 | Courgettes | |
• | 3 | teentjes | Knokflook, gesnipperd |
• | 1 | Ui, middelgroot, gesnipperd | |
• | 2 | el | Tomaatpure |
• | 1 | stuk | Wortel, middelgroot, in kleine stukjes |
• | Parmezaanse of Grana Padano Kaas, naar smaak | ||
• | Olijfolie, naar smaak | ||
Kruiden/Specerijen: | |||
• | Zout, naar smaak | ||
• | Pepper | ||
• | 1 | el | Oregano, droog |
• | 1 | el | Basilicum, droog |
- Verwarm de oven voor op 150 ºC.
- Met een spiraalsnijder snijdt je de courgette.* Leg de courghetti op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel het met zout en bak het in de oven gedurende 15 minuten. Laat het daarna afkoelen (dit is prima, want de saus warmt de courghetti weer op).
- Op middelhoog vuur gebruikt je een diepe pan, de bodem bedekt met olijfolie. Voeg het gehakt toe met een beetje zout. Bak het vlees bruin tot het gaar is en haal het uit de pan.
- Op middelmatig laag vuur voeg in dezelfde pan de knoflook, de ui en de wortel en, nog een keer, een beetje zout toe (zorg dat er nog genoeg olie in de pan zit). Bak tot de ui transparant is. Voeg de gesneden tomaten, tomatenpuree en weer wat zout toe. Laat het op middelmatig laag vuur koken totdat het vocht van de tomaten een laagje water maakt.
- Voeg de kruiden toe: oregano, basilicum en peper. Meng alles en laat het 5 minuten koken. Probeer dan het zout en de kruiden en voeg meer van beide toe als je van een pittiger saus houdt.
- Voeg het vlees toe aan de pan, meng alles opnieuw en laat alles ongeveer 10 minuten garen tot de saus de gewenste dikte heeft.
* Je kunt ook courghetti kopen bij de supermarkt, maar we geven er de voorkeur aan dit zelf te doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten