Courghetti Bolognese

Dit is precies het recept dat we gebruikten toen we pasta aten. De enige verandering is nu dat we, in plaats van pasta, courgette gebruiken. Nog iets voordat je dit gerecht gaat koken: zout is de "key". Elke keer als je iets in de pan doet, voeg wat zout toe. Voeg daarom niet te veel zout in één keer toe.


Als je courgette wil gebruiken als pasta is het belangrijk om het vocht eruit te halen. Dit kan je doen door het met zout te bestrooien en dan met keukenpapier te deppen. Of door het in een pan of oven kort te bakken. Lees hieronder hoe wij het doen voor dit recept.

Aantal personen: 4 personen

Voorbereiding: 15 minuten
Koken/bakken: 30 minuten

Ingrediënten:
500 grRundvlees gehakt
1 kg Tomaten, stukken gesneden
5
Courgettes
3 teentjes Knokflook, gesnipperd
1
Ui, middelgroot, gesnipperd
2 el Tomaatpure
1 stuk Wortel, middelgroot, in kleine stukjes


Parmezaanse of Grana Padano Kaas, naar smaak


Olijfolie, naar smaak
Kruiden/Specerijen:


Zout, naar smaak


Pepper
1 el Oregano, droog
1 el Basilicum, droog

 Recept:
  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  2. Met een spiraalsnijder snijdt je de courgette.* Leg de courghetti op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel het met zout en bak het in de oven gedurende 15 minuten. Laat het daarna afkoelen (dit is prima, want de saus warmt de courghetti weer op).
  3. Op middelhoog vuur gebruikt je een diepe pan, de bodem bedekt met olijfolie. Voeg het gehakt toe met een beetje zout. Bak het vlees bruin tot het gaar is en haal het uit de pan.
  4. Op middelmatig laag vuur voeg in dezelfde pan de knoflook, de ui en de wortel en, nog een keer, een beetje zout toe (zorg dat er nog genoeg olie in de pan zit). Bak tot de ui transparant is. Voeg de gesneden tomaten, tomatenpuree en weer wat zout toe. Laat het op middelmatig laag vuur koken totdat het vocht van de tomaten een laagje water maakt.
  5. Voeg de kruiden toe: oregano, basilicum en peper. Meng alles en laat het 5 minuten koken. Probeer dan het zout en de kruiden en voeg meer van beide toe als je van een pittiger saus houdt.
  6. Voeg het vlees toe aan de pan, meng alles opnieuw en laat alles ongeveer 10 minuten garen tot de saus de gewenste dikte heeft.

Dit gerecht is lekker met parmenzaanse kaas.

Je kunt ook courghetti kopen bij de supermarkt, maar we geven er de voorkeur aan dit zelf te doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten