Aantal personen: 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Koken/bakken: 80 minuten
Ingrediƫnten: | |||
• | 1 | kg | Tomaten |
• | 1 | bol | Knoflook |
• | 1 | l | Groentebouillon |
• | Olijfolie om te bakken | ||
Kruiden/Specerijen: | |||
• | Peper | ||
• | Oregano, gedroogd | ||
• | Tijm, gedroogd | ||
• | Basilicum, gedroogd | ||
• | Zout, grof | ||
• | 1 | takje | Rozemarijn, vers (optioneel) |
Recept:
- Verwarm de oven voor op 225℃.
- Snijd de tomaten door en verwijder de steelaanzet. Snijd de knoflookbol (horizontaal) door zodat alle teentjes open zijn. Leg de tomaten en de knoflook met de open kant omhoog in een ovenschaal.
- Bestrooi de tomaten royaal met alle kruiden en zout. Zorg dat de bovenkant van de halve tomaten helemaal groen zijn van de kruiden. En giet royaal olijfolie over de tomaten en de knoflook.
- Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven totdat de tomaten gekarameliseerd zijn (de tomaten en knoflook zijn dan licht gebruind).
- Haal de schaal uit de oven en knijp de knoflook teentjes uit de schil. Dit kan met een mes en vork of met je vinger als je tegen hoge temperaturen kan. Doe de tomaten, de knoflook teentjes en alle olie uit de ovenschaal in een hoge pan. Voeg de bouillon toe totdat de tomaten net onder water (bouillon) staat. Laat het zachtjes 20 minuten koken met een deksel op de pan.
- Gebruik een staafmixer om alles te pureren. Als de soep een mooi geheel is geworden is het tijd om te proeven. Check het zout en de kruiden en voeg naar smaak extra toe.
- Laat de soep nog 15 minuten koken zonder deksel om in te dikken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten