Verse Mediterrane Tomatensoep

Een heerlijke en licht zoete mediterraanse tomaten soep. Gemaakt met lekker veel tomaten en een hele bol knoflook (rustig, rustig! Dat is echt niet veel knoflook volgens (de Spaanse) Laura). De tomaten worden eerst lekker in de oven gegrild en gekarameliseerd, daardoor begint de keuken alvast lekker te ruiken en krijg je extra veel zin om deze soep te proberen!


Aantal personen: 4 personen

Voorbereiding: 15 minuten
Koken/bakken: 80 minuten

Ingrediƫnten:
1 kg Tomaten
1 bol Knoflook
1 l Groentebouillon
Olijfolie om te bakken
Kruiden/Specerijen:


Peper


Oregano, gedroogd


Tijm, gedroogd


Basilicum, gedroogd


Zout, grof
1 takje Rozemarijn, vers (optioneel)


 Recept:
  1. Verwarm de oven voor op 225℃.
  2. Snijd de tomaten door en verwijder de steelaanzet. Snijd de knoflookbol (horizontaal) door zodat alle teentjes open zijn. Leg de tomaten en de knoflook met de open kant omhoog in een ovenschaal.
  3. Bestrooi de tomaten royaal met alle kruiden en zout. Zorg dat de bovenkant van de halve tomaten helemaal groen zijn van de kruiden. En giet royaal olijfolie over de tomaten en de knoflook.
  4. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven totdat de tomaten gekarameliseerd zijn (de tomaten en knoflook zijn dan licht gebruind). 
  5. Haal de schaal uit de oven en knijp de knoflook teentjes uit de schil. Dit kan met een mes en vork of met je vinger als je tegen hoge temperaturen kan. Doe de tomaten, de knoflook teentjes en alle olie uit de ovenschaal in een hoge pan. Voeg de bouillon toe totdat de tomaten net onder water (bouillon) staat. Laat het zachtjes 20 minuten koken met een deksel op de pan.
  6. Gebruik een staafmixer om alles te pureren. Als de soep een mooi geheel is geworden is het tijd om te proeven. Check het zout en de kruiden en voeg naar smaak extra toe.
  7. Laat de soep nog 15 minuten koken zonder deksel om in te dikken.
Dit gerecht is lekker met een scheutje room.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten