Aantal personen: 4 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Koken/bakken: 20 minuten
Ingrediënten: | |||
• | 2 | Courgettes, in fijne plakjes gesneden | |
• | 2 | medium | Uien, in fijne plakjes gesneden |
• | 3 of 4 | Eieren | |
• | 4 | el | Olijfolie om te bakken |
Kruiden/Specerijen: | |||
• | Zout, naar smaak |
- Verwarm de olie in een grote bakpan, middelhoog vuur. Voeg vervolgens de courgette toe, bestrooi met zout en bak deze ongeveer 5 minuten of totdat de courgette bijna transparant is.
- Voeg de uien toe aan de pan, voeg zout toe en bak totdat al het water uit de groenten is verdwenen. Maak je geen zorgen als de groenten zacht worden: dit is de bedoeling van het recept.
- Terwijl de groentes bakken, klop de eieren in een kom met zout naar smaak. Drie eieren zijn genoeg, maar als je hele grote courgettes hebt gebruikt wil je misschien een extra ei toevoegen.
- Voeg de geklopte eieren toe aan de pan en meng ze met de groenten. Wees niet te voorzichtig: breek het ei en de groenten met een spatel alsof je roerei kookt. De zarangollo is klaar als het ei is opgedroogd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten