Spaanse Zarangollo

Dit gerecht komt uit Murcia, een regio in Spanje, waar Laura vandaan komt. Het is een typisch gerecht dat je als voorgerecht of als bijgerecht kunt eten, warm of koud. Een makkelijk recept met maar 3 ingrediënten: ui, ei en courgette. Je kan de courgette schillen of niet, dat is aan jou!



Aantal personen: 4 personen

Voorbereiding: 5 minuten
Koken/bakken: 20 minuten

Ingrediënten:
2
Courgettes, in fijne plakjes gesneden
2mediumUien, in fijne plakjes gesneden
3 of 4
Eieren
4elOlijfolie om te bakken
Kruiden/Specerijen:


Zout, naar smaak
 Recept:
  1. Verwarm de olie in een grote bakpan, middelhoog vuur. Voeg vervolgens de courgette toe, bestrooi met zout en bak deze ongeveer 5 minuten of totdat de courgette bijna transparant is.
  2. Voeg de uien toe aan de pan, voeg zout toe en bak totdat al het water uit de groenten is verdwenen. Maak je geen zorgen als de groenten zacht worden: dit is de bedoeling van het recept.
  3. Terwijl de groentes bakken, klop de eieren in een kom met zout naar smaak. Drie eieren zijn genoeg, maar als je hele grote courgettes hebt gebruikt wil je misschien een extra ei toevoegen.
  4. Voeg de geklopte eieren toe aan de pan en meng ze met de groenten. Wees niet te voorzichtig: breek het ei en de groenten met een spatel alsof je roerei kookt. De zarangollo is klaar als het ei is opgedroogd.
    Dit gerecht is lekker met andere Spaanse hapjes zoals: chorizo, olijven en Manchego kaas.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten