Cheesecake brownies

Lage koolhydraten brownies?? Jazeker! Dit is een heerlijk recept voor brownies met roomkaas. Super veel chocolade en lekker romig aan de binnenkant. Dit recept hebben we gevonden op Yummy inspirations, maar wij hebben het recept een beetje aangepast naar onze smaak.



Aantal personen: 8 stukken

Voorbereiding: 15 minuten
Koken/bakken: 25 minuten

Ingrediƫnten:
100 gr Roomboter (ongezouten)
100 gr Chocolade (minstens 85%)
2
Eieren
4 el Erythritol
1 tl Vanille extract
7 el Kokosmeel
200 gr Mascarpone, in stukjes
Kruiden/Specerijen:
1 snufje Zout


 Recept:
  1. Verwarm de oven op 180℃ en vet de ovenschaal (20x15x6cm) in.
  2. Smelt de boter en de chocolade samen in een sauspan over laag vuur. Als beide gesmolten en goed gemengd zijn, zet de pan aan de kant om te koelen.
  3. In een grote kom, klop de eieren, erythritol, vanille extract en het zout tot het geheel luchtig is.
  4. Voeg nu de chocolade boter mix toe aan de eieren en klop dit goed samen. (zorg dat de chocolade voldoende is afgekoeld, anders kunnen de eieren gaan stollen)
  5. Voeg nu, lepel voor lepel, het kokosmeel toe. 
  6. Doe de helft van het beslag in de ovenschaal. Verspreid daarover de mascarpone en vul dan aan met de rest van het beslag. 
  7. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de brownie gaar is. Let wel op: dit is een brownies, dus bak niet te lang, brownies horen een beetje nat te zijn aan de binnenkant. 
  8. Laat afkoelen en snijd in 8 stukken.
Dit gerecht is lekker met slagroom en bessen!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten