Aantal personen: 8 stukken
Voorbereiding: 15 minuten
Koken/bakken: 25 minuten
Ingrediƫnten: | |||
• | 100 | gr | Roomboter (ongezouten) |
• | 100 | gr | Chocolade (minstens 85%) |
• | 2 | Eieren | |
• | 4 | el | Erythritol |
• | 1 | tl | Vanille extract |
• | 7 | el | Kokosmeel |
• | 200 | gr | Mascarpone, in stukjes |
Kruiden/Specerijen: | |||
• | 1 | snufje | Zout |
Recept:
- Verwarm de oven op 180℃ en vet de ovenschaal (20x15x6cm) in.
- Smelt de boter en de chocolade samen in een sauspan over laag vuur. Als beide gesmolten en goed gemengd zijn, zet de pan aan de kant om te koelen.
- In een grote kom, klop de eieren, erythritol, vanille extract en het zout tot het geheel luchtig is.
- Voeg nu de chocolade boter mix toe aan de eieren en klop dit goed samen. (zorg dat de chocolade voldoende is afgekoeld, anders kunnen de eieren gaan stollen)
- Voeg nu, lepel voor lepel, het kokosmeel toe.
- Doe de helft van het beslag in de ovenschaal. Verspreid daarover de mascarpone en vul dan aan met de rest van het beslag.
- Zet de schaal 25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de brownie gaar is. Let wel op: dit is een brownies, dus bak niet te lang, brownies horen een beetje nat te zijn aan de binnenkant.
- Laat afkoelen en snijd in 8 stukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten