Aantal personen: 4-6 personen
Voorbereiding: 30 minuten
Koken/bakken: 90-120 minuten
Ingrediënten: | |||
• | 500 | gr | Stoofvlees/lappen |
• | 2 | Grote uien | |
• | 3 | teentjes | Knoflook |
• | 2 | Paprika (groen of rood) | |
• | 3 | Selderijstelen | |
• | 1 | Winterpeen | |
• | 4 | Tomaten | |
• | 2 | l | Groente of runder-bouillon |
• | Boter of olijfolie om te bakken | ||
Kruiden/Specerijen: | |||
• | 3 | el | Goulash kruiden |
• | 1 | el | (zoete) Paprika poeder |
• | 4 | Laurierbladen | |
• | Zout (grof) | ||
• | Zwarte peper |
Recept:
- Snijd het stoofvlees in stukjes van ongeveer 1x1x1 cm en besprenkel het ruim met grof zout. Bak het op hoog vuur in boter of olijfolie in 4-5 minuten bruin. Bak niet al het vlees in 1 keer, maar doe het in delen, dan kan je op een hogere temperatuur bakken. Doe het vlees in een kom en besprenkel het met zwarte peper.
- Snipper 1 ui en fruit deze met boter of olijfolie in de soeppan totdat de ui doorzichtig/glazig is geworden. Snijd ondertussen de rest van de groente: ui in halve maantjes, snipper de knoflook, paprika in grote stukken, 1 selderijstengel in kleine stukjes, 2 selderijstelen in grote stukken, wortel in plakjes en tomaten in stukjes.
- Voeg als de ui glazig is geworden de knoflook en de kleine stukjes selderij toe. Bak deze een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon, het vlees, alle groente behalve de paprika, de goulash kruiden, het paprika poeder en de laurierbladen toe. Meng alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
- Laat de soep 1 uur rustig pruttelen, roer af en toe. Voeg na het uur de paprika toe en laat de soep nog een half uur pruttelen. Na 1 uur is het ook een goed moment om even te proeven, de smaken zijn dan al goed gemengd. Voeg zo nodig extra zout of kruiden toe.
- Als de groente en het vlees zacht zijn kan de soep geserveerd worden.
- Eventueel serveren met een grote lepel crème fraîche of sour cream.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten