Winter Goulash soep

Een lekkere pittige en zoete soep voor in de winter! Dit recept is voor een echte maaltijd soep, veel vlees en groente. Wil je geen maaltijdsoep maken? Laat dan 1 ui, 1 paprika en de 2 selderijstelen achterwegen.Wil je een nog stevigere maaltijdsoep? Bak dan voordat je het stoofvlees bakt nog 1 of 2 fijn gesneden speklappen en voeg die toe aan de soep. Daar wordt de soep ook lekker zout van, goed na een dag werken en zweten in de kou!


Aantal personen: 4-6 personen

Voorbereiding: 30 minuten
Koken/bakken: 90-120 minuten

Ingrediënten:
500 gr Stoofvlees/lappen
2
Grote uien
3 teentjes Knoflook
2
Paprika (groen of rood)
3
Selderijstelen
1
Winterpeen
4
Tomaten
2 l Groente of runder-bouillon
Boter of olijfolie om te bakken
Kruiden/Specerijen:
3 el Goulash kruiden
1 el (zoete) Paprika poeder
4 Laurierbladen
Zout (grof)
Zwarte peper


 Recept:
  1. Snijd het stoofvlees in stukjes van ongeveer 1x1x1 cm en besprenkel het ruim met grof zout. Bak het op hoog vuur in boter of olijfolie in 4-5 minuten bruin. Bak niet al het vlees in 1 keer, maar doe het in delen, dan kan je op een hogere temperatuur bakken. Doe het vlees in een kom en besprenkel het met zwarte peper.
  2. Snipper 1 ui en fruit deze met boter of olijfolie in de soeppan totdat de ui doorzichtig/glazig is geworden. Snijd ondertussen de rest van de groente: ui in halve maantjes, snipper de knoflook, paprika in grote stukken, 1 selderijstengel in kleine stukjes, 2 selderijstelen in grote stukken, wortel in plakjes en tomaten in stukjes.
  3. Voeg als de ui glazig is geworden de knoflook en de kleine stukjes selderij toe. Bak deze een paar minuten mee.
  4. Voeg de bouillon, het vlees, alle groente behalve de paprika, de goulash kruiden, het paprika poeder en de laurierbladen toe. Meng alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
  5. Laat de soep 1 uur rustig pruttelen, roer af en toe. Voeg na het uur de paprika toe en laat de soep nog een half uur pruttelen. Na 1 uur is het ook een goed moment om even te proeven, de smaken zijn dan al goed gemengd. Voeg zo nodig extra zout of kruiden toe. 
  6. Als de groente en het vlees zacht zijn kan de soep geserveerd worden.
  7. Eventueel serveren met een grote lepel crème fraîche of sour cream.

Dit gerecht is lekker met een stukje kaas, plakje cervelaat en olijven.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten