Aantal personen: 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Koken/bakken: 5 minuten
Ingrediƫnten: | |||
• | 1 | Appel (zoet, zoals Elstar) | |
• | 250 | ml | Slagroom |
• | 100 | gr | MonChou |
• | 15-25 | Pecannoten als topping | |
• | 1 | tl | Roomboter om te bakken |
Kruiden/Specerijen: | |||
• | 3 | el | Erythritol |
• | 2 | tl | Erythritol poeder |
• | Kaneel |
Recept:
- Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Verwarm de boter op een lage temperatuur in een bakpan. Voeg de stukjes appel toe en bestrooi ze met het erythritol poeder en de kaneel. Meng de appel en zorg dat er genoeg kaneel is zodat alle appel bruin zijn. Bak de stukjes appel totdat deze zacht zijn en laat daarna afkoelen.
- Klop de slagroom met de 3 eetlepels erythritol totdat deze stijf is en zet in de koelkast.
- Klop in een andere kom de MonChou los met de mixer en voeg daarna de appel toe. Meng het geheel rustig.
- Voeg de slagroom toe aan het MonChou-appel mengsel en meng het rustig door elkaar.
- Zet het toetje 1 uur in de koelkast voordat je het serveert, dan wordt het geheel namelijk nog dikker.
- Serveer de pudding met stukjes pecannoten en eventueel nog een beetje extra kaneel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten