Appel-Kaneel Pudding

Typische Hollandse smaken zoals Laura zegt: appel en kaneel. En zeg nou eerlijk, die gaan toch super samen! Heerlijk romig en zacht toetje.



Aantal personen: 4 personen

Voorbereiding: 10 minuten
Koken/bakken: 5 minuten

Ingrediƫnten:
1
Appel (zoet, zoals Elstar)
250 ml Slagroom
100 gr MonChou
15-25 Pecannoten als topping
1 tl Roomboter om te bakken
Kruiden/Specerijen:
3 el Erythritol
2 tl Erythritol poeder


Kaneel


 Recept:
  1. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Verwarm de boter op een lage temperatuur in een bakpan. Voeg de stukjes appel toe en bestrooi ze met het erythritol poeder en de kaneel. Meng de appel en zorg dat er genoeg kaneel is zodat alle appel bruin zijn. Bak de stukjes appel totdat deze zacht zijn en laat daarna afkoelen.
  2. Klop de slagroom met de 3 eetlepels erythritol totdat deze stijf is en zet in de koelkast.
  3. Klop in een andere kom de MonChou los met de mixer en voeg daarna de appel toe. Meng het geheel rustig.
  4. Voeg de slagroom toe aan het MonChou-appel mengsel en meng het rustig door elkaar.
  5. Zet het toetje 1 uur in de koelkast voordat je het serveert, dan wordt het geheel namelijk nog dikker.
  6. Serveer de pudding met stukjes pecannoten en eventueel nog een beetje extra kaneel.
Dit gerecht is lekker met een bakje koffie of thee. Of een glaasje rode wijn!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten