Herfst Pompoen Cake

Een mix van herfstsmaken met een Nederlandse twist!



Aantal personen: 6 personen

Voorbereiding: 50 minuten
Koken/bakken: 60 minuten

Ingrediënten:
300 gr Amandelmeel
115 gr Boter, gesmolten
130 gr Kristal Erythritol*
5 - Eieren (kamer temperatuur)
1 kg Pompoen (met de schil)
2 tl Vanille Extract (suikervrij)
2 tl Bakpoeder
1/2 tl Zout
4 tl Herfst Mix
Herfst Mix (genoeg voor 2 cakes):
4 tl Kaneel
2 tl Gember Poeder
1/2 tl Nootmuskaat
1 tl Speculaas Poeder

 Recept:
  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Snijd de pompoen in plakken van ~1,5 cm (zoals meloenschijfjes) inclusief schil en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Rooster de pompoen 25 minuten aan beide kanten.
  3. Terwijl de pompoen in de oven roostert, combineer de droge ingrediënten in een grote kom en meng goed met een vork.
  4. Maak de pompoenpuree: Gebruik een lepel om het vruchtvlees van de schil te scheiden. Na het karameliseren in de oven zou dit makkelijk moeten gaan. Doe al het pompoenvlees in een kom en meng het met een staafmixer tot een puree.
  5. Eieren (één per keer), vanille-extract en gesmolten boter toevoegen aan de puree. Gebruik een mixer om te combineren.
  6. Voeg de natte mix toe aan de droge mix en meng met een handmixer. Maak je geen zorgen als het er erg vloeibaar uitziet, het beslag hoeft niet echt dik te zijn.
  7. Vet een cakevorm (anti-aanbak)* in met boter. Afmetingen 20x11x7,5cm. Voeg het beslag toe aan de cakevorm.
  8. Bak in de oven gedurende 50 minuten op 175 ºC of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken, er schoon uitziet.
  9. Laat de cake afkoelen voordat je het serveert.
Bewaar de cake op kamertemperatuur en bedek hem met een handdoek/folie. Lekker met slagroom en kaneel natuurlijk!
* Wij gebruiken erythritol van Pit en Pit. Wij bestellen het hier online.
* Wij gebruiken een cakevorm van Dille en Kamille. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten