12 kleine stukjes (brownie vorm)
Voorbereiding: 15 minuten
Koken/bakken: 60 minuten
Ingrediënten: | |||
• | 500 | gr | Ricotta |
• | 1 | stuk | Citroen |
• | 4 | - | Eieren (kamertemperatuur) |
• | 4 | el | Erythritol |
• | 1 | tl | Vanille Extract |
• | 1 | tl | Bakpoeder |
• | 1 | el | Boter |
• | 250 | gr | Aardbeien |
Recept:
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Klop in een kom de ricotta, bij voorkeur met een handmixer, tot het vloeibaar wordt.
- Voeg aan de ricotta-mix één ei per keer toe en meng ze goed.
- Voeg erythritol, vanille extract en bakpoeder toe en meng opnieuw.
- Rasp de schil van een hele citroen en voeg deze toe aan de mix. Voeg de sap van de citroen toe. Als jij minder citroen smaak wilt, voeg dan de helft van de citroensap toe. Meng alles nog een keer.
- Vet een ovenschaal in (wij gebruikten een glas ovenschaal van 1.6 L, 28x20cm) met boter en voeg de mix toe.
- Zet de taart 60 minuten in de oven, maar controleer de taart eerder, ongeveer na 40 minuten. Je kunt de taart uit de oven halen als het een mooie gouden kleur krijgt.
- Laat de taart goed afkoelen voor hem aan te snijden. Bedek de taart met aardbeien of andere bosvruchten.
Bewaar de taart in de koelkast. Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten