Knoflook Champignons met Brie

Laura houdt niet van champignons, Mark wel. Mark houdt wel van brie, Laura niet. Wie o wie zou dit recept hebben bedacht..? Hartige knoflook champignons met brie!



Aantal personen: 1-2 personen

Voorbereiding: 5 minuten
Koken/bakken: 10 minuten

Ingrediƫnten:
150 gr (Kastanje) Champignons, in dikke plakken
50 gr (Room) Brie, in dikke plakken
3 teentjes Knoflook, in dunne plakjes
3 el Roomboter
Kruiden/Specerijen:


Peper


Zout


Peterselie (optioneel)

Recept:
  1. Verwarm een bakpan op middelhoog vuur en smelt de boter. Als de boter gesmolten is, bak 1-2 minuten de knoflook plakjes. Haal de knoflook uit de pan als deze geurig wordt en zet apart voor later.
  2. In de knoflookboter, bak de champignons in 3-5 minuten bruin. De champignons nemen veel boter op, dus voeg zo nodig nog boter toe. Zorg dat de pan niet helemaal opdroogt.
  3. Voeg nu de brie toe en bak deze 1-2 minuten mee. Voeg daarna de knoflook weer toe en bak nogmaals 1-2 minuten. Het geheel is klaar als de brie warm en zacht is en de champignons nog 'bite' hebben.
  4. Maak het af met een beetje peterselie, peper en zout.
Dit gerecht is lekker met walnoten en/of gebakken spek.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten