Aantal personen: 1-2 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Koken/bakken: 10 minuten
Ingrediƫnten: | |||
• | 150 | gr | (Kastanje) Champignons, in dikke plakken |
• | 50 | gr | (Room) Brie, in dikke plakken |
• | 3 | teentjes | Knoflook, in dunne plakjes |
• | 3 | el | Roomboter |
Kruiden/Specerijen: | |||
• | Peper | ||
• | Zout | ||
• | Peterselie (optioneel) |
Recept:
- Verwarm een bakpan op middelhoog vuur en smelt de boter. Als de boter gesmolten is, bak 1-2 minuten de knoflook plakjes. Haal de knoflook uit de pan als deze geurig wordt en zet apart voor later.
- In de knoflookboter, bak de champignons in 3-5 minuten bruin. De champignons nemen veel boter op, dus voeg zo nodig nog boter toe. Zorg dat de pan niet helemaal opdroogt.
- Voeg nu de brie toe en bak deze 1-2 minuten mee. Voeg daarna de knoflook weer toe en bak nogmaals 1-2 minuten. Het geheel is klaar als de brie warm en zacht is en de champignons nog 'bite' hebben.
- Maak het af met een beetje peterselie, peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten