Ontbijten is niet iets wat wij iedere dag doen. Tijdens de werkdagen zijn wij vaak druk bezig, en omdat we toch over het algemeen toch geen honger hebben in de ochtend slaan wij het vaak over. Nu hoor ik je denken: Maar ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag!? Dat hebben wij ook heel lang gedacht, maar schijnbaar valt dat best wel mee. Er is namelijk ook iets wat
Intermittent Fasting (Tussentijds vasten) heet en veel gezondheidsvoordelen heeft. Wij voelen ons helemaal prima met geen ontbijt.
Maar ontbijt kan ook gewoon heel erg lekker zijn en daarom delen wij zo nu en dan een aantal ontbijt tips. Hier de eerste!
|
Yoghurt met bosvruchten en noten |
Griekse yoghurt met bosvruchten en pecannoten
Hoe makkelijk wil je het hebben? Ik heb zelf altijd 10% vet Griekse yoghurt, die vind ik het lekkerst en romigst! Lekkere frambozen, bramen of andere bosvruchten erin voor de zoetigheid. Pecannoten erbovenop, en afmaken door er een beetje kaneel overheen te strooien.
|
Roerbak ei met spek |
Een klassieker voor LowCarb eters, roerbak ei met spek!
Dit heeft weinig uitleg nodig denk ik, extra lekker gebakken in roomboter met (verse) bieslook.
Groene asperges met serranoham
|
Asperges met serranoham |
Wikkel serranoham (of iedere andere soort ham) om 1 of 2 groene asperges en bak ze ongeveer 3-5 minuten in de olijfolie. Heerlijk zoutig en knapperig! Lekker met een zacht gekookt eitje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten