Kruidige Zoete Snijbonen

Een gemakkelijk groente recept met veel kruiden en kaas. Lekker als bijgerecht met het avondeten, of goed voor een snelle lunch!


Aantal personen: 4 personen

Voorbereiding: 10 minuten
Koken/bakken: 10 minuten

Ingrediƫnten:
500 gr Snijbonen, in stukjes van ongeveer 1-2cm
3 stuks Zoete rode, gele of oranje puntpaprika's, in ringen
2 el Roomboter
50 gr Grana Padano of Parmigiano Reggiano, geraspt
Kruiden/Specerijen:
1 el Salie, gedroogd of vers
1 tl Tijm, gedroogd of vers
- Zout naar smaak

Recept:
  1. Verwarm de boter in een hoge pan en bak de snijbonen op een middelhoog vuur 3-4 minuten. Bestrooi de bonen met zout.
  2. Voeg dan de paprika, salie, tijm en zout toe en bak het geheel nog 3-4 minuten. Ik vind het lekker als de groente nog knapperig zijn. Hou je daar niet van? Bak dan nog 1-2 minuten extra.
  3. Schep de groenten in een kom en bestrooi ze daarna ruim met de kaas.

Dit bijgerecht is lekker met varkenvlees en rundvlees.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten