Aantal personen: 2 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Koken/bakken: 5 minuten
Ingrediƫnten: | |||
• | 80-100 | gr | Ontbijtspek, in stukjes |
• | 200 | gr | Paddenstoelen met bite, gehalveerd |
• | 125 | ml | Ricotta |
• | 2 | el | Roomboter, in 2 delen |
Kruiden/Specerijen: | |||
• | - | - | Zout |
• | - | - | Peper |
• | 1 | el | Peterselie, vers of gedroogd |
Recept:
- Verwarm een bakpan op middelhoog vuur en smelt 1 eetlepel van de roomboter. Bak hierin het ontbijtspek 1-2 minuten aan beide kanten.
- Haal het spek uit de pan, laat de boter en het vet in de pan, en smelt de andere eetlepel boter. Bak dan de paddenstoelen 3-4 minuten totdat ze licht gebruind zijn.
- Voeg de ricotta, zout (voorzichtig, spek is ook zout!) en peper naar smaak en de peterselie toe en roer het geheel.
- Blijf rustig roeren totdat de ricotta warm is. Dit zal maar een 2-3 minuten duren.
- Serveer in een bakje en verdeel het spek over de paddenstoelen.
Dit gerecht is lekker met geroosterde pompoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten